4 علائم اصلی خرابی بلبرینگ کلاچ :اگر وسیله نقلیه شما دارای گیربکس دستی است (این روزها اتفاق نادری است)، باید بتوانید علاوه بر پدال ترمز و گاز، از پدال کلاچ نیز استفاده کنید.
4 علائم اصلی خرابی بلبرینگ کلاچ
مجموعه کلاچ (شامل صفحه فشار، صفحه کلاچ، فلایویل و یاتاقان پرتاب) چرخ ها را به موتور خودرو متصل می کند. پدال کلاچ این امکان را به شما می دهد که به طور موقت چرخ ها را از موتور جدا کنید که در هنگام تعویض دنده لازم است.
یاتاقان پرتاب، که گاهی اوقات “بلبرینگ آزاد کننده کلاچ” نامیده می شود، یک جزء ساده و در عین حال مهم است که تنها زمانی استفاده می شود که پدال کلاچ فشرده شود. وقتی بلبرینگ پرتابی بدی دارید، روی تعویض دنده تاثیر می گذارد و می تواند منجر به خرابی سایر اجزای کلاچ و گیربکس شود.
علائم خرابی بلبرینگ رهاسازی کلاچ
به طور خلاصه، یک یاتاقان پرتاب کننده جزء کلاچ است که به طور موقت موتور خودرو را از گیربکس در هنگام تعویض دنده جدا می کند. هنگامی که پدال کلاچ را با پای خود فشار می دهید، بلبرینگ آزاد کننده کلاچ به چرخ فلایویل نزدیک می شود.
این باعث می شود انگشتان رها کننده صفحه فشار به داخل فشار بیاورند. هنگامی که این اتفاق می افتد، انگشتان صفحه فشار در برابر نیروی فنر آن فشار می آورند. این باعث قطع ارتباط بین موتور و چرخ ها می شود و به شما امکان می دهد دنده دیگری را تغییر دهید.
هنگامی که پدال کلاچ رها می شود، یاتاقان پرتاب کننده به موقعیت اولیه خود باز می گردد، جایی که نیروی موتور خودرو بار دیگر از طریق گیربکس به چرخ های محرک خودرو منتقل می شود.
علائم متداول خرابی بلبرینگ کلاچ
تمام اجزای کلاچ و سیستم انتقال قدرت برای ایمنی و عملکرد خودرو مهم هستند. اگر بلبرینگ پرتاب کننده شما نتواند کار خود را به درستی انجام دهد، نشانه هایی از شروع خراب شدن یا خرابی کامل آن را مشاهده خواهید کرد.
یاتاقان ممکن است پس از سال ها فرسودگی و یا حتی در اثر آسیب ناشی از تصادف خراب شود. در هر صورت، به محض اینکه متوجه بروز مشکل شدید، باید بلبرینگ کلاچ را تعویض کنید.
در زیر 4 علائم اصلی خرابی بلبرینگ کلاچ را مشاهده می کنید.
شماره 1 – صداهای عجیب کلاچ
رایجترین نشانه خرابی یاتاقان پرتابی زمانی است که هنگام فشردن پدال کلاچ صداهای مختلفی میشنوید. غلتک های داخل یاتاقان تحمل محکمی دارند و قرار است به هم نزدیک باشند.
اما اگر فضای زیادی بین غلتک ها وجود داشته باشد، انواع مختلف صداها شروع به شنیدن خواهند کرد. این صداها می تواند شامل صداهای تق تق، ساییدن، جیغ، غرغر یا چرخیدن باشد.
دلیل این امر صرفاً به دلیل فرسوده شدن غلتک های یاتاقان در طول زمان و از دست دادن مقدار کمی از مواد است. صدا به نظر می رسد که از ناحیه انتقال می آید.
صدا با فشردن کامل پدال کلاچ بسیار محسوس خواهد بود و زمانی که پای خود را از روی پدال بردارید از بین می رود.
شماره 2 – ارتعاشات پدال کلاچ
وقتی پدال کلاچ را فشار می دهید، باید به آرامی به سمت پایین حرکت کند. اما اگر شروع به احساس لرزشهایی کردید که از پدال میآید، به احتمال زیاد بلبرینگ کلاچ شما معیوب است یا از کار افتاده است.
به طور خاص تر، ارتعاشات در نتیجه ناتوانی یاتاقان پرتاب کننده به درستی با صفحه فشار است. با این اتفاق پای شما احساس نبض می کند.
پدال ارتعاشی شبیه احساس پدال ترمز است که اگر ترمزهای دیسکی یا لنت ترمز به طور ناهموار فرسوده شوند.
شماره 3 – مسائل مربوط به تعویض دنده
تعویض دنده باید صاف و بدون مقاومت زیاد باشد. اگر متوجه شدید که در تعویض دنده یا حتی آسیاب کردن دنده دچار مشکل شده اید، ممکن است بلبرینگ پرتاب خراب شده باشد.
مشکل این است که کلاچ شما به طور کامل درگیر نمی شود. اگرچه این نباید اولین علامتی باشد که از این مشکل تجربه می کنید.
ابتدا باید آن صداهای عجیب را بشنوید. اگر همچنان اجازه دهید این مشکل حل نشده باشد، می توانید انتظار داشته باشید که مشکلات تعویض دنده یا لغزش کلاچ به دنبال داشته باشد.
شماره 4 – کلاچ خیلی سفت است
مانند اکثر اجزای سیستم انتقال، یاتاقان آزاد کننده کلاچ با خاصیت روانکاری خاصی ساخته شده است تا برای مدت طولانی به نرمی کار کند. متأسفانه، با فرسودگی خود یاتاقان، خواص روانکاری از بین می رود.
هرچه ساییدگی یاتاقان بیشتر باشد، فشار دادن پدال کلاچ سخت تر می شود. به زودی به نقطه ای می رسد که نمی توانید کلاچ را جدا کنید. در این صورت به هیچ وجه نمی توانید وسیله نقلیه خود را برانید زیرا نمی توانید دنده را تعویض کنید.
مطالب مرتبط :