آموزش خودرو, اخبار خودرو, بلاگ, نکات خودرویی

چسبیدن کالیپر ترمز (علائم و علل)

چسبیدن کالیپر ترمز (علائم و علل)

چسبیدن کالیپر ترمز :بدیهی است که ترمزهای وسیله نقلیه شما یکی از مهم ترین سیستم های خودرو هستند و نقش مهمی در ایمنی راننده، سرنشینان و هر کس دیگری در جاده ایفا می کنند. اگر کالیپرهای ترمز کار نکنند، خودرو یا کامیون نمی‌تواند سرعت خود را کاهش دهد یا متوقف کند.

چسبیدن کالیپر ترمز (علائم و علل)

اگر با مشکل چسبیدن یا گیرکردن کالیپر ترمز مواجه هستید، باید علائم رایج را که باید به دنبال آن باشید و همچنین محتمل ترین دلایل را بدانید تا بتوانید مشکل را برطرف کنید.

4 علامت اصلی گیرکردن یا یخ زدگی کولیس ترمز

شماره 1 – وسیله نقلیه به یک طرف می کشد

تراز جلوی بد

تراز جلوی بد

با یک کالیپر ترمز گیر کرده یا گرفته شده، ماشین شما تمایل دارد به سمت سمتی که کالیپر چسبنده دارد بکشد. این شبیه به حالتی است که هم ترازی بدی داشتید اما معمولاً جدی تر است. این اتفاق نه تنها هنگام ترمزگیری، بلکه در هنگام رانندگی نیز رخ می دهد.

ادامه دادن به رانندگی زمانی که وسیله نقلیه شما صاف نمی ماند بسیار خطرناک است. شما یا یک مکانیک حرفه ای باید فوراً کالیپرهای ترمز خود را بررسی کنید تا رد کنید که کالیپر بد مقصر نیست. در غیر این صورت، ماشین شما احتمالاً نیاز به تراز کردن چرخ دارد.

شماره 2 – ماشین سرعت خود را کاهش می دهد

ماشین خودش را کند می کند

ماشین خودش را کند می کند

هنگامی که یک کالیپر یا کالیپر ترمز چسبنده دارید، اغلب در نقطه‌ای هستند که لنت‌های ترمز شما را به طور مداوم با روتورهای ترمز تماس می‌دهند. این به نوبه خود باعث می شود احساس کنید در حال ترمزگیری هستید حتی اگر پای شما روی پدال ترمز نباشد.

علاوه بر این، به سرعت از مواد لنت ترمز سایش می کنید که می تواند پس از استفاده از مواد لنت ترمز به اندازه کافی، صداهای بلند یا ساییده شود. اطمینان حاصل کنید که کالیپرهای ترمز شما گیر نکرده است. در غیر این صورت در صورت نیاز کولیس یا هر قسمت مربوطه را تعویض کنید.

شماره 3 – مسافت پیموده شده بد گاز

مصرف سوخت بد

مصرف سوخت بد

مصرف سوخت بد می تواند نتیجه بسیاری از مشکلات مختلف از جمله کالیپر شما باشد. همانطور که در بالا ذکر شد، یک کالیپر گیر کرده منجر به ترمزگیری ناخواسته می شود که باعث می شود موتور شما برای حفظ سرعت خود سخت تر کار کند و در نتیجه سوخت بیشتری مصرف شود.

علائم چسبیدن کالیپر ترمز به این صورت است: هنگامی که ترمز می گیرید، وسیله نقلیه شما اغلب به سمت یک سمت کشیده می شود. همچنین ممکن است متوجه شوید که پدال ترمز پس از برداشتن پای خود از روی آن تا انتها بالا نمی آید. اگر هر یک از این علائم را تجربه کرده اید، مطمئناً مشکل چسبندگی کالیپر ترمز دارید.

شماره 4 – گرمای اضافی از چرخ

ترمز داغ ماشین

ترمز داغ ماشین

از آنجایی که یک کالیپر ترمز یخ زده فشار ثابتی به پشت لنت ترمز وارد می کند، که به نوبه خود اصطکاک ثابتی را روی روتور ترمز اعمال می کند، گرما نتیجه این اصطکاک است. هر چه مدت بیشتری با کالیپر ترمز گیر کرده رانندگی کنید، در آن ناحیه گرمتر می شود.

اگر پس از توقف خودرو خود را به آرامی دور بزنید، اگر دست خود را در نزدیکی آن قرار دهید، باید متوجه گرمای اضافی از چرخ خاصی شوید. این اغلب نشانه ای است که شما با کولیس ضبط شده رانندگی می کنید.

3 علت اصلی گیرکردن کالیپر ترمز

چسباندن کالیپرهای ترمز چندان رایج نیست، اما در صورت وجود، تنها چند دلیل وجود دارد که می تواند عامل آن باشد. در اینجا سه مورد از رایج ترین آنها آورده شده است.

شماره 1 – پیستون کالیپر ترمز و شیلنگ ترمز

علت رایج چسبیدن کالیپر ترمز مربوط به پیستون کالیپر و شلنگ ترمز است. پیستون دارای یک چکمه لاستیکی بر روی آن است که آن را روغن کاری و محافظت می کند. اما اگر این لاستیک پاره شود، باعث ایجاد آوار و زنگ در داخل کولیس می شود که به این معنی است که قابلیت لغزش پیستون کاهش می یابد.

چکمه لاستیکی پیستون کالیپر اغلب به دلیل مکانیک های بی دقتی که در حال نصب لنت ترمز جدید هستند پاره می شود، اما همچنین می تواند به دلیل سن خراب شود.

در مورد شیلنگ ترمز، فقط در یک دوره زمانی فرسوده می شود. هنگامی که شلنگ ترک خورده یا می شکند، باعث می شود مایع ترمز روی پیستون ها جاری شود و سرعت خودرو کاهش یابد. بدترین قسمت این است که مایع نمی تواند آن را به سیلندر اصلی بازگرداند، که باعث می شود کولیس بچسبد.

شماره 2 – کالیپر ترمز

و یکی دیگر از دلایل رایج سر خوردن کولیس است. ببینید، هر کالیپر دارای شیارهایی است که وقتی روی پدال ترمز می گذارید، لنت های ترمز به داخل آن می لغزند. وقتی پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، لنت های ترمز از شیارها خارج می شوند.

اما اگر زباله یا خوردگی در شیارها یا لنت های ترمز ایجاد شود، لنت ها در آن شیارها گیر می کنند. این به این معنی است که لنت های ترمز پس از برداشتن پای خود از روی پدال ترمز از شیارها خارج نمی شوند و در نتیجه وقتی ترمز را فشار می دهید، کالیپرهای ترمز می چسبند.

شماره 3 – پیچ و مهره کالیپر ترمز

و یکی دیگر از دلایل احتمالی یخ زدگی کالیپر ترمز مربوط به آن است پیچ و مهره های کولیس این پیچ و مهره ها به صورت لغزنده نیز ساخته شده اند و اگر خیلی خشک باشند و به طور دوره ای روغن کاری نشده باشند، می توانند به راحتی چسبنده شوند.

پیچ ها با یک لایه لاستیکی محافظ ساخته شده اند تا روان کننده را در داخل پیچ به دام بیندازند اما این لاستیک می تواند به راحتی پاره شود و باعث بیرون ریختن روان کننده شود. این اغلب به طور تصادفی زمانی اتفاق می افتد که مکانیک ها در حال نصب لنت ترمز جدید در خودرو هستند.

هنگامی که پیچ خشک شد، باعث ایجاد زنگ زدگی و زباله می شود که مکانیسم لغزشی آن را بیشتر خراب می کند.

اگر با مشکلی روبرو هستید که در آن وسیله نقلیه شما به دلیل گیرکردن کامل ترمز نمی تواند حرکت کند، می توانید تجربه شخصی من را در زیر بخوانید. شاید شما هم مثل من مشکل دارید.

من شخصاً با این مشکل روبرو شده ام که علامت آن این است که ماشین نمی تواند حرکت کند زیرا تمام لنت ترمزها دیسک های روتور را خیلی محکم نگه می دارند. بنابراین شروع کردم به کوچک کردن مشکل یکی یکی. در اینجا فرآیند تشخیصی است که قبل از اینکه در نهایت علت را کشف کنم، طی کردم.

  • کولیس و پیستون را بررسی کنید –> OK
  • شیلنگ و خط ترمز را بررسی کنید –> OK
  • روغن ترمز را بررسی کنید –> OK
  • کانکتور خط ترمز را بررسی کنید –> OK
  • سیلندر اصلی ترمز را بررسی کنید –> OK
  • روغن ترمز را تخلیه کنید -> خوب
  • نتیجه = مشکل هنوز وجود دارد

سپس در نهایت بوستر ترمز را برداشتم و طول میله فشار را اندازه گرفتم. من متوجه شدم که میله فشار بیش از طول استاندارد است، به طوری که میله همیشه سیلندر اصلی را فشار می دهد و فشار مایع ترمز را به هر پیستون کالیپر روی دیسک های ترمز می دهد. این امر باعث می شود که تمام کولیس ها گیر کنند و حرکت وسیله نقلیه غیر ممکن شود.

برای رفع مشکل، من فقط میله فشار را به طول استاندارد تنظیم کردم و مشکل برطرف شد.

موارد مرتبط :

راهنمای هر 4 نوع شمع (و نحوه مقایسه آنها)

4 نوع شمع (مس در مقابل ایریدیوم در مقابل پلاتین و دو پلاتین)

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *