4 دلیل که علت پایین رفتن پدال ترمز(و نحوه تعمیر آن) :به عنوان یک راننده، چیزی ترسناک تر از تلاش برای ترمز کردن وسیله نقلیه تان نیست، فقط متوجه می شوید که پدال ترمز شما مستقیماً پایین می رود، بدون هیچ فشاری. این نه تنها یک فکر وحشتناک است، بلکه یک خطر آشکار نیز هست. حقیقت این است که عملکرد صحیح ترمز برای ایمنی خودرو به عنوان یک کل بسیار مهم است.
علت پایین رفتن پدال ترمز
اگر تا به حال خودتان با چنین شرایط نگرانکنندهای مواجه شدهاید، احتمالاً گیج شدهاید و فکر میکنید که چگونه ممکن است این اتفاق بیفتد. در حقیقت، مسائلی از این نوع کلی میتوانند از تعدادی از شرایط زمینهای ناشی شوند که همگی به یک اندازه نگرانکننده هستند و توجه کافی را ایجاب میکنند.
درک دلایل فردی خرابی نابهنگام ترمز هنگام تلاش برای تعمیر مشکل موجود، و بازگرداندن وسیله نقلیه شما به شرایط کارکرد ایمن بسیار ارزشمند است. آگاهی از این ماهیت همچنین محافظت در برابر چنین سختیهایی را در آینده آسانتر میکند و در نتیجه خطر غیرضروری را نفی میکند.
علت پایین رفتن پدال ترمز
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دلایل فردی پدال ترمز که پایین می رود و همچنین نحوه رفع چنین مشکلاتی در صورت مواجه شدن با آنها در آینده، بیشتر بدانید.
ترمز خودرو چگونه کار می کند
قبل از یادگیری تشخیص علت اصلی خرابی سیستم ترمز، ابتدا باید اصول اساسی عملکرد ترمز خودرو را به طور کلی درک کنید. این اصول در زیر، در ابتدایی ترین شکل هایشان بیان شده است.
ورودی مکانیکی:
فرآیند اعمال ترمز زمانی آغاز می شود که راننده وسیله نقلیه پدال ترمز را فشار می دهد و در نتیجه میله فشار متصل شده را دستکاری می کند. این به نوبه خود نیروی مکانیکی ایجاد می کند که به خود میله فشاری منتقل می شود.
بیشتر بخوانید: علت تاب برداشتن دیسک صفحه ترمز
ضرب نیرو:
این میله فشار بر تقویت کننده ترمز وسیله نقلیه با کمک خلاء عمل می کند، که نیروی مکانیکی اولیه وارد شده توسط راننده خودرو را چند برابر می کند.
انتقال مکانیکی به هیدرولیک:
نیروی مکانیکی تولید شده در مراحل #1 و #2 به نیروی هیدرولیک منتقل می شود، زیرا حرکت بیشتر میله فشار بر روی پیستون داخلی در سیلندر اصلی خودرو عمل می کند. سپس مایع هیدرولیک (مایع ترمز) از طریق یک سری خطوط ترمز از سیلندر اصلی خودرو خارج می شود.
کاربرد انتهای چرخ:
نیرویی که از طریق این مایع هیدرولیک منتقل میشود، به هر انتهای چرخ میرود و نیرویی با درجهای مشابه بر کالیپرهای ترمز/سیلندرهای چرخ خودرو وارد میکند.
فعال سازی سخت افزاری:
نیروی وارد شده به کالیپرهای ترمز/سیلندرهای چرخ خودرو به لنت ها و کفشک های ترمز در هر انتهای چرخ مربوطه منتقل می شود. این باعث می شود لنت های ترمز خودرو روی روتورهای مربوطه خود بسته شوند. به همین ترتیب، کفشکهای ترمز یک وسیله نقلیه به بیرون فشار داده میشوند و در نتیجه با درامهای ترمز مربوطه خود تماس پیدا میکنند. هر یک از این اقدامات باعث ایجاد اصطکاک لازم برای توقف خودرو می شود.
علت پایین رفتن پدال ترمز
پدال ترمز یک وسیله نقلیه به دلایل مختلفی می تواند پایین برود که هر کدام به اندازه مورد آخر نگران کننده است. درک هر یک از این علل بالقوه، تشخیص مشکل مورد نظر و بازگشت به موقع به جاده را ممکن می کند.
در زیر چندین مورد از رایج ترین دلایلی که پدال ترمز خودروی شما پایین می رود آورده شده است.
# 1 روغن ریزی نامناسب ترمز
یکی از شایع ترین علل ترمزهای اسفنجی یا پدال ترمز که پایین می رود، عدم خونریزی مناسب پس از تعمیر قبلی سیستم ترمز است.
هر زمان که مدار هیدرولیک سیستم ترمز خودرو باز می شود، تمام هوا باید پاک شود. این از این واقعیت ناشی می شود که هوا قابل تراکم است، در حالی که مایع تراکم پذیر نیست. پس از تخلیه مناسب ترمزها، عملکرد سیستم ترمز باید بازیابی شود.
شماره 2 – از دست دادن قابل توجه مایعات
از دست دادن قابل توجه روغن ترمز همچنین می تواند باعث افتادن پدال ترمز خودرو پایین شود. این به دلیل این واقعیت است که هیچ نیروی هیدرولیکی نمی تواند بر روی کالیپرهای ترمز یا سیلندرهای چرخ خودرو، به دلیل از دست دادن سریع مایع، اثر بگذارد.
بیشتر بخوانید: آموزش ترمزگیری از صفر تاصد
با گذشت زمان، مایع کافی از دست می رود که عملکرد ترمز به طور کلی به خطر می افتد. در بیشتر موارد، مشکلاتی از این نوع با چراغ هشدار ترمز روی داشبورد خودرو همراه خواهد بود.
شماره 3 – سیلندر اصلی معیوب
سیلندر اصلی سیستم ترمز ممکن است از کار بیفتد، دور زدن داخلی، که همچنین باعث می شود پدال ترمز خودرو در بیشتر موارد مستقیماً پایین بیفتد.
هنگامی که این اتفاق می افتد، سیستم ترمز یک وسیله نقلیه هرگز فشاری را که برای آن طراحی شده است تولید نمی کند، به نوبه خود از فعال شدن کالیپرهای سیستم و/یا سیلندرهای چرخ جلوگیری می کند. به همین ترتیب، سیلندرهای اصلی بازسازی شده معیوب نیز باعث مشکلات مشابه می شوند.
شماره 4 – مشکلات تقویت کننده ترمز
اگر متوجه شدید که پدال ترمز خودرو شما عجیب به نظر می رسد، اما تنها زمانی که موتور روشن است، این احتمال وجود دارد که شما تقویت کننده ترمز خودرو مقصر است
هنگامی که طبق برنامه کار می کند، تقویت کننده ترمز خودرو کمک های لازم را برای اعمال ترمز بدون زحمت فراهم می کند. با این حال، مشکلات مربوط به این قطعه می تواند تعدادی از موارد عجیب و غریب را در خود سیستم ترمز ایجاد کند.
نحوه تشخیص و رفع آن
مراحل زیر را می توان برای تشخیص و تعمیر علت اصلی خرابی سیستم ترمز خودرو استفاده کرد. مثل همیشه، قبل از انجام هر گونه تعمیراتی، با ادبیات خدمات مخصوص کارخانه برای خودروی خاص خود مشورت کنید.
شماره 1 – سطح مایع ترمز را بررسی کنید
با بازرسی سطح روغن ترمز خودروی خود شروع کنید. اگر به میزان قابل توجهی پایین است، سطح سیال مخزن را تا رسیدن به علامت “پر” بالا ببرید.
مطمئن شوید که از نوع صحیح روغن ترمز که در دفترچه راهنمای خودرو مشخص شده است استفاده کنید. این معمولاً DOT 3 یا 4 خواهد بود، اما برخی خودروها ممکن است با روغن ترمز DOT 5 سازگار باشند.
شماره 2 – برای نشت بررسی کنید
اگر سطح روغن ترمز خودروی شما پایین بود، بازرسی کامل برای نشتی سیستم ضروری است. معمولاً یافتن نشتی هایی از این نوع خیلی سخت نیست.
هر خط ترمز را با دست دنبال کنید و به کالیپرهای ترمز، سیلندر چرخ و سیلندر اصلی خودرو دقت کنید. ظاهر مایع در داخل تایرهای عقب خودرو معمولاً نشان دهنده نشتی قابل توجه سیلندر چرخ است. هر گونه نشتی باید قبل از اقدام تعمیر شود.
شماره 3 – سیستم روغن ریزی
اکنون سیستم ترمز خودروی خود را برای پاکسازی هوای باقیمانده تخلیه خواهید کرد. توصیه میشود تمام مجموعههای ترمز انتهایی 4 چرخ را تخلیه کنید، از عقب شروع کنید، سپس به سمت ترمزهای جلو حرکت کنید.
اگر سیلندر اصلی نشتی بیرونی وجود داشت، سیلندر اصلی نیز باید قبل از خونریزی انتهای چرخ ها تخلیه شود.
شماره 4 – منبع خلاء تقویت کننده ترمز را باز کنید
اگر مشکلات وسیله نقلیه شما همچنان پابرجاست، خط تامین خلاء را به تقویت کننده ترمز خودرو خود باز کنید. اگر مشکل خود به خود برطرف شود، تعویض بوستر ترمز ضروری خواهد بود.
شماره 5 – سیلندر اصلی را تعویض کنید
اگر هیچ یک از مراحل ذکر شده در بالا مشکلات خودروی شما را برطرف نکرده است، احتمالاً یک سیلندر اصلی معیوب مقصر است. اگر شک دارید، سیلندر اصلی خودرو را قبل از تخلیه کل سیستم تعویض کنید.
اگر پدال ترمز شما در حین رانندگی به زمین رفت چه باید کرد؟
مهمتر از همه، اجتناب از وحشت زدگی بسیار مهم است، اگر پدال ترمز وسیله نقلیه شما در هنگام رانندگی تا سطح زمین می رود. اگرچه گفتن این کار آسان تر از انجام به نظر می رسد، اما باید این واقعیت را در نظر گرفت که اگر بخواهند خونسردی خود را از دست بدهند، نمی توانند معقولانه رفتار کنند.
ابتدا باید گزینه های خود را به سرعت ارزیابی کنید و شرایط ترافیکی در جلو، پشت و هر طرف وسیله نقلیه خود را مطالعه کنید. تعیین کنید که آیا ادغام در شانه جاده ایمن است یا خیر، و با چه سرعتی باید این کار را انجام دهید تا از خطر تصادف جلوگیری کنید.
با دور نگه داشتن پای خود از پدال گاز و در عین حال حفظ مسیر حرکت خود، به کاهش سرعت خود ادامه دهید. در صورت امکان، قبل از اینکه بخواهید به سمت شانه جاده خارج شوید، به وسیله نقلیه خود اجازه دهید تا سرعت 30 مایل در ساعت کاهش یابد. وقتی انجام این کار ایمن بود، هدف خود را علامت بزنید و به آرامی از جاده خارج شوید.
علائم خرابی پدال ترمز خودرو
هنگامی که در شانه جاده قرار گرفتید، وسیله نقلیه شما باید به کندی ادامه دهد. هنگامی که سرعت خودروی شما به 20 مایل در ساعت یا کمتر کاهش یافت، می توانید ترمز اضطراری را فشار دهید که به جای فشار هیدرولیک، به صورت مکانیکی کنترل می شود. وسیله نقلیه خود را به حالت ایمن برسانید، در حالی که ترمز اضطراری خود را پس از آن ترک کنید.
در هر صورت، در غیاب ترمزهای مناسب، هرگز نباید به رانندگی ادامه دهید. انجام این کار بسیار مخاطره آمیز است و احتمال آسیب رساندن به خود یا دیگران بسیار واقعی است. در عوض، باید یک کامیون یدککش فراخوانی شود و وسیله نقلیه مورد نظر برای تعمیر مناسب به یک مغازه برده شود.
بیشتر بخوانید: مزایای سیستم های ترمز هیدرولیک