3 نوع لنت ترمز (بهترین مواد لنت ترمز چیست؟)
در طی سالها، لنتهای ترمز خودرو به آرامی فرسوده میشوند و در نهایت نیاز به تعویض دارند. این امر باعث می شود که تعداد بی شماری از مصرف کنندگان هر ساله برای جستجوی لنت ترمز جایگزین به نزدیک ترین فروشگاه قطعات خودرو خود مراجعه کنند.
در حالی که بسیاری فکر می کنند که موضوع انتخاب مجموعه ای از لنت ترمز برای وسیله نقلیه خود نسبتاً ساده است، تعدادی از گزینه های محصول وجود دارد.
لنت های ترمز در چندین ترکیب مواد مختلف وجود دارند که همگی مزایا و معایب خاص خود را دارند و همچنین کاربردهای کاربردی دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع لنت های ترمز که در حال حاضر در دسترس هستند و اینکه کدام ماده لنت برای سبک رانندگی خاص شما مناسب است، ادامه مطلب را بخوانید.
مواد لنت ترمز
لنت های ترمز را می توان به بهترین نحو در سه زیر مجموعه جداگانه توصیف کرد. نیمه فلزی، سرامیکی و ارگانیک. هر یک از این سه زیرمجموعه دارای ویژگیهای متمایز خود هستند که ارزش قابل توجهی را برای کاربرد فردی که برای آن در نظر گرفته شده است، ارائه میکند.
نیمه فلزی
مواد لنت ترمز فلزی
لنت های ترمز نیمه فلزی معمولاً از نظر قدرت توقف مطلق برتر از هر نوع لنت ترمز دیگری در حال حاضر موجود هستند. همانطور که از نام آنها پیداست، لنت های ترمز نیمه فلزی از مقدار قابل توجهی فلز در ترکیب خود استفاده می کنند.
اگرچه مقدار دقیق آن بر اساس سازنده متفاوت است، لنت ترمز فلزی معمولاً از 35 تا 65 درصد فلز تشکیل شده است. فلزات دقیق مورد استفاده در ساخت لنت ترمز نیمه فلزی نیز متفاوت است.
با این حال، برخی از رایج ترین مواد عبارتند از مس، فولاد و آهن. لنت های ترمز نیمه فلزی همچنین از پرکننده ها، اصلاح کننده های اصطکاک و روان کننده های گرافیتی در ساخت خود استفاده می کنند.
در حالی که لنتهای ترمز نیمه فلزی به دلیل توانایی توقف بینظیر خود شناخته میشوند، لنتهای این نوع ترمز مستعد تولید صدای ترمز و همچنین مقدار قابل توجهی گرد و غبار ترمز هستند. لنت های نیمه فلزی نیز در روتور ترمز خشن تر از لنت های سرامیکی و ارگانیک هستند
مزایای لنت خوب :
- توانایی توقف بی نظیر
- عملکرد عالی در حرارت بالا
- سرماخوردگی برتر
- نرخ کم تراکم پذیری
- در برابر محو شدن ترمز بسیار مقاوم است
معایب لنت ترمز :
عملکرد پر سر و صداتر
تولید بیشتر گرد و غبار ترمز
در روتورهای ترمز سخت تر است
گران تر از جایگزین های ارگانیک
لنت های ترمز ارگانیک
مواد ارگانیک لنت ترمز
لنت های ترمز ارگانیک برای چندین دهه پایه اصلی تولید ترمز خودرو بوده است. لنت هایی از این نوع در ابتدا به عنوان جایگزینی در مقیاس بزرگ برای لنت ترمزهای مبتنی بر آزبست طراحی شدند که به دلیل نگرانی های مربوط به محیط زیست و بهداشت از بین رفتند.
تعدادی از مواد شیمیایی و مواد در تولید لنت های ترمز آلی استفاده می شود. برخی از رایج ترین این مواد عبارتند از کولار، لاستیک، فیبر و کربن که در یک رزین بادوام به یکدیگر متصل می شوند.
امروزه بیش از 70 درصد خودروهای جدید مجهز به لنت ترمز ارگانیک هستند. این ترکیب از لنت ترمز نیز در میان مقرون به صرفه ترین ها برای خرید است. این تا حد زیادی به دلیل فراوانی نسبی مواد مورد استفاده در فرآیند تولید آنهاست.
لنت آکام پارت:
عملکرد عالی رانندگی روزانه
در عملکرد ذاتاً بی صدا است
نسبت به جایگزین های نیمه فلزی گرد و غبار کمتری تولید می کند
سرماخوردگی کافی را ارائه می دهد
با قیمت اقتصادی
معایب لنت ترمز ارگانیک :
سایش سریعتر از انواع پدهای جایگزین
در محدوده دمای عملیاتی نسبتاً محدود است
نرخ تراکم پذیری بالاتر نسبت به سایر انواع پد
برای شرایط رانندگی سخت مناسب نیست
لنت ترمز سرامیکی
جنس لنت ترمز سرامیکی
لنت های ترمز سرامیکی در رابطه با ترمزهای نیمه فلزی یا آلی نسبتا جدید هستند. این سبک از لنت ترمز اولین بار در دهه 1980 معرفی شد و از آن زمان تاکنون به طور پیوسته بر محبوبیت آن افزوده شده است.
لنت های این ترکیب به دلیل عدم وجود صدای عملیاتی و به حداقل رساندن تولید گرد و غبار ترمز شناخته شده اند. لنتهای ترمز سرامیکی نیز روی روتورها آسانتر از لنتهای نیمه فلزی هستند، اما تا حدودی سایندهتر از لنتهای ارگانیک هستند.
در حالی که لنتهای ترمز سرامیکی دارای فهرست بلندبالایی از مزایا هستند، معمولاً قیمت فروش بالاتری نسبت به لنتهای ترمز نیمه فلزی یا ارگانیک دارند. رانندگان اغلب می توانند انتظار داشته باشند که برای مجموعه ای از لنت های ترمز سرامیکی، تقریباً دو برابر قیمت لنت های ارگانیک بپردازند.
مزایای لنت ترمز سرامیکی:
قدرت توقف عالی را ارائه می دهد
صدای بسیار کمی تولید کنید
مستعد تولید بیش از حد گرد و غبار ترمز نیست
سازگار در طیف گسترده ای از شرایط
معایب لنت ترمز سرامیکی :
در روتورهای ترمز سخت تر از لنت های ارگانیک
بهترین انتخاب برای آب و هوای بسیار سرد نیست
برای مسابقه یا استفاده شدید مناسب نیست
گرانتر از انواع پدهای جایگزین
نمودار مقایسه لنت ترمز
نوع پد عملکرد نویز گرد و غبار سایش روی روتورها قیمت
نیمه فلزی بسیار بالا متوسط متوسط بالا $$
ارگانیک متوسط کم کم کم $
سرامیک زیاد خیلی کم خیلی کم متوسط $$$
OEM در مقابل Aftermarket
زمانی که تعویض لنت ترمز ضروری می شود البته، برای رانندگان کاملاً متداول است که سؤال کنند آیا مجموعه ای از لنت های جایگزین مستقیم OEM یا یک جایگزین مناسب برای بازار پس از فروش را انتخاب کنند. در اکثریت قریب به اتفاق موارد، این تصمیم به ترجیحات شخصی و سبک رانندگی بستگی دارد.
لنت های ترمز OEM برای یک وسیله نقلیه خاص توسط سازنده آن انتخاب می شوند تا عملکرد قابل قبولی داشته باشند و در عین حال تولید صدا و گرد و غبار ترمز را به حداقل برسانند. با این حال، پدهایی از این نوع به ندرت برای طول عمر یا قابلیت هایشان در شرایط سخت انتخاب می شوند.
از سوی دیگر، اکثریت قریب به اتفاق لنتهای ترمز پس از فروش به گونهای طراحی شدهاند که قدرت توقف فوقالعاده، واکنشپذیری بینظیر و محافظت بیشتر در برابر محو شدن ترمز را ارائه دهند. با این حال، این لنت ها همچنین مستعد تولید گرد و غبار ترمز و صدای عملیاتی بالاتری هستند.
علاوه بر این، لنتهای ترمز ثانویه سایندهتر هستند و اغلب باعث میشوند که روتورها سریعتر از لنتهای OEM سایش شوند.
بهترین نوع لنت ترمز
هر سبک از لنت ترمز مجموعه ای از کاربردهای خاص خود را دارد که برای آن مناسب تر است. با درک ارزش هر نوع لنت ترمز، بهتر می توانید تصمیم خرید آگاهانه ای بگیرید.
برای رانندگی روزانه: پدهای ارگانیک
هنگام رانندگی صرفاً به سمت محل کار و بازگشت، یا به سمت خواربارفروشی، لنت ترمز ارگانیک معمولاً بهترین انتخاب موجود است. این لنت ها قدرت توقف کافی را در اکثریت قریب به اتفاق سناریوها فراهم می کنند و تا حد زیادی در غیاب غبار ترمز و صدای عملیاتی کار می کنند.
لنت های ترمز ارگانیک را می توان در مقایسه با لنت های سرامیکی یا نیمه فلزی با قیمتی مقرون به صرفه نیز خریداری کرد. در یک سناریوی رانندگی روزانه، بسیاری از مصرف کنندگان بعید است که با استفاده از لنت های نیمه فلزی گران تر، متوجه عملکرد بهتر آنها شوند.
نفر دوم: لنتهای سرامیکی – در صورت تمایل رانندگان به افزایش عمر لنت، میتوان از لنتهای ترمز سرامیکی نیز در سناریوی رانندگی روزانه استفاده کرد. این می تواند برای کسانی که روزانه مسافت های طولانی را به محل کار و برگشت می روند مفید باشد.
برای رانندگی با روحیه: پدهای سرامیکی
جنس لنت ترمز سرامیکی
هنگامی که فرد انتظار دارد در طول مسیر روزانه خود با شرایط سخت تری مواجه شود، لنت های ترمز سرامیکی اغلب انتخاب عالی هستند. لنت های سرامیکی با سرعت کمتری نسبت به لنت های ارگانیک سایش می شوند، در حالی که قابلیت توقف عالی را ارائه می دهند.
لنت های این نوع نیز تمایل دارند در غیاب نسبی صدای قابل شنیدن کار کنند و گرد و غبار ترمز تولید می کنند که به ندرت به چرخ می چسبد یا از نظر بصری آشکار می شود. این اغلب لنتهای سرامیکی را برای کسانی که در جادههای شهری پرپیچوخم سفر میکنند، جایی که ترمز مکرر لازم است، انتخاب عاقلانهای میکند.
نفر دوم: لنت های نیمه فلزی – اگر در زمین های کوهستانی رفت و آمد می کنید، جایی که مجبور هستید به طور مکرر ترمز کنید، لنت ترمز نیمه فلزی انتخاب عالی دیگری است. لنت های نیمه فلزی آستانه حرارتی بالاتری دارند و به آن ها اجازه می دهد تا با دوره های سخت ترمزگیری بهتر کنار بیایند.
برای استفاده در مسیر: پدهای نیمه فلزی
هنگام برخورد با مسیر، واقعاً هیچ جایگزینی برای استفاده از مجموعه باکیفیت لنت ترمز نیمه فلزی وجود ندارد. لنت های نیمه فلزی قدرت توقف عالی را ارائه می دهند و هنگام مواجهه با گرمای شدید، ویژگی های عملیاتی فوق العاده ای را ارائه می دهند
لنت های ترمز نیمه فلزی نیز آستانه تراکم پذیری پایینی دارند که احساس یک پدال ترمز محکم و ثابت را به راننده می دهد.
این سطح از یکنواختی توسط اکثر افراد هنگام سرعت دادن در اطراف مسیر با سرعت بالا، چه در اولین اتوکراس، چه در روز پیست یا یک دور در پیست نوربرگ رینگ، بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.
نفر دوم: هیچکدام – لنت های ترمز ارگانیک و سرامیکی دارای کیفیت اتلاف حرارت کافی برای استفاده در مسیر نیستند. هنگامی که تا حد زیادی گرم می شود، هر دو در معرض محو شدن ترمز هستند که در نهایت می تواند به یک مشکل ایمنی تبدیل شود.
لنت خودرو :