آموزش خودرو, اخبار خودرو, بلاگ, نکات خودرویی

4 نشانه خرابی سنسور ضربه ای (و هزینه تعویض)

4 نشانه خرابی سنسور ضربه ای (و هزینه تعویض)

4 نشانه خرابی سنسور ضربه ای : البته شما در امتداد یک جاده طولانی روستایی کوبیده می‌شوید، و واقعا نمی‌توانید بگویید که در قسمت موتور شما چه می‌گذرد. دلیلش این است که این روزها همه چیز بسیار آرام است.

4 نشانه خرابی سنسور ضربه ای

اما شما یک چراغ چک موتور را می بینید که قبلاً وجود نداشت یا ممکن است هنگام شتاب گیری صدای ضربه عجیبی را احساس کنید. شاید مسافت پیموده شده شما به سرعت به سراشیبی رفته باشد، یا چیزی درست به نظر نمی رسد. در حالی که مشکل می تواند چیزهای مختلفی باشد، یک حسگر ضربه بد می تواند مقصر باشد.

سنسور ضربه چیست؟

سنسور ضربه چه کاری انجام می دهد

سنسور ضربه چه کاری انجام می دهد

سنسور ضربه ای یک دستگاه دایره ای کوچک است که بر روی بلوک یا منیفولد ورودی اکثر موتورهای احتراق داخلی قرار دارد. پایین سنسور به بلوک یا منیفولد واقعی رزوه می شود و قسمت بالایی حسگر از یک دونات سیلیکونی، یک کریستال پیزوالکتریک و سپس یک الکترود تشکیل شده است.

کامپیوتر ماشین شما دائماً هر صدایی را که در محفظه موتور شما می گذرد می شنود و تشخیص می دهد. صداها مهم هستند زیرا صداهای عادی و غیر طبیعی وجود خواهند داشت. مورد دوم نشان دهنده نوعی مشکل در قسمت موتور است، که سپس یک کد موتور را روی داشبورد شما ارسال می کند.

نوع دیگری از سنسورهای ضربه ای، حسگر یونی است. این یک ایده جدید است که در برخی از BMW، فراری، و سایر وسایل نقلیه بالاتر استفاده می شود. این روش اساساً جریان را در سراسر شمع‌ها پرتاب می‌کند و هر نوع اختلاف جریان را تشخیص می‌دهد، که می‌تواند نشان دهنده انفجاری خارج از حد معمول باشد. این یک روش پرکاربرد نیست، اما هنوز هم فوق العاده است!

سنسور ضربه چه کاری انجام می دهد؟

بنابراین، این بیشتر توضیحی کلی درباره نحوه ارتباط حسگرها با راننده یک وسیله نقلیه موتوری است، اما حسگر ضربه دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

در اصل، اگر احتراق ناقص یا احتراق عجیبی وجود داشته باشد که با صدای موتور دیگر مطابقت ندارد، به شما اطلاع می دهد. به احتمال زیاد چراغ چک موتور را خواهید دید، اما اگر اینطور نیست و ماشین هنوز احساس عجیبی دارد، ماشین را نزد مکانیک مورد اعتماد خود ببرید.

علائم خرابی سنسور ضربه ضربه ای

سر و صدا در هنگام رانندگی

سر و صدا در هنگام رانندگی

شماره 1 – احساس عجیب هنگام شتاب گیری

یکی از نشانه‌هایی که نشان می‌دهد سنسور ضربه شما خراب شده است این است که وقتی در حال شتاب گرفتن هستید، یا زمانی که آن را با دنده‌ای بیشتر از حد معمول بار می‌کنید، احساس عجیبی خواهد داشت.

برای آزمایش این، ماشین را به دمای عملیاتی برسانید. اکنون، وقتی گاز را فشار می دهید، سعی کنید به سرعت حرکت سرعت سنج در محدوده RPM (دور در دقیقه) توجه کنید.

اگر در هنگام شتاب لکنت احساس می‌کنید و مثل گذشته صاف نیست، می‌تواند حسگر ضربه شما باشد.

شماره 2 – مسافت پیموده شده ضعیف در گاز

بنزین در موتور دیزل

بنزین در موتور دیزل

یکی دیگر از علائم بد بودن سنسور ضربه ای شما این است که به طور ناگهانی مسافت پیموده شده بنزین بسیار ضعیف را دریافت کنید.

از آنجایی که واضح است که داده‌های دقیق مسافت پیموده شده را برای هر تانک نگه داشته‌اید (می‌دانم که دارم!)، در عرض یک میکروثانیه متوجه خواهید شد که چه زمانی مایل در هر گالن شما شروع به کاهش می‌کند. خوب واقعا نه، اما شما این ایده را دریافت کردید.

این به این دلیل است که رایانه ماشین شما متوجه یک سنسور معیوب می شود و سپس با تغییر زمان بندی باعث می شود موتور شما کارایی کمتری داشته باشد.

شماره 3 – چراغ موتور را بررسی کنید

چراغ موتور را بررسی کنید

چراغ موتور را بررسی کنید

این یکی احتمالاً ساده‌ترین موردی است که می‌توان به آن توجه کرد: اگر سنسور ضربه شما خراب شود، فقط یک چراغ چک موتور را می‌بینید.

در بیشتر خودروها، فقط یک چراغ ثابت خواهد بود، اما اگر چشمک می زند، دفترچه راهنمای خود را بررسی کنید که برای وسیله نقلیه خاص شما چه معنایی دارد. در آن مرحله، ماشین را نزد مکانیک مورد علاقه و قابل اعتماد خود ببرید. DTC P0325، DTC P0327 و DTC P0332 کدهای عیب رایج برای نقص سنسور ضربه هستند.

شماره 4 – زمان بندی آهسته

علل آتش سوزی سیلندر

علل آتش سوزی سیلندر

آخرین علامت یک حسگر ضربه بد به نظر من جالبترین است، و من کاملاً در مورد آن صحبت می کنم. هنگامی که سنسور ضربه شما خراب شود، ماشین شما به طور موثر زمان بندی را به اندازه ای کاهش می دهد که آسیب بیشتری به ماشین وارد نمی کند، اما به اندازه ای که بتوانید به مکانیک بروید.

نکته جالب دیگر این است که اگر یک موتور EcoBoost، با تراکم بالا مانند فناوری SkyActiv مزدا یا موتور سوخت انعطاف‌پذیر دارید، وقتی حسگر ضربه خراب شود، تأثیر بیشتری را تجربه خواهید کرد.

هزینه تعویض سنسور ضربه

بهترین مکان برای سفارش قطعات؟ ببینید: 19 بهترین فروشگاه آنلاین قطعات خودرو

برای یک وسیله نقلیه متوسط، هزینه تعویض سنسور ضربه در مغازه بین 120 تا 500 دلار است. این شامل قطعاتی است که معمولاً بین 65 تا 200 دلار قیمت دارند و نیروی کار که بین 55 تا 300 دلار است.

فرآیند جایگزینی

اگر تجربه مکانیکی دارید و می‌خواهید خودتان این کار را انجام دهید، فقط یک یا دو ساعت از زمان خود را برای تعویض حسگر مزاحم در نظر بگیرید. یوتیوب نیز اغلب کمک بزرگی است.

ابتدا، تعداد زیادی عکس با تلفن خود بگیرید تا مرجعی داشته باشید که وقتی همه چیز در کنار هم قرار می‌گیرد، چه شکلی باید باشد. مطمئن شوید که باتری را جدا کرده اید و سایر شیلنگ ها، سیم ها و براکت ها را از سر راه خود خارج کرده اید. بعدا از خودت تشکر میکنی سپس، مطمئن شوید که ابتدا سنسور جایگزین را دریافت کرده اید و محل خرابی خود را پیدا کنید. این ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما مطمئن شوید که قسمت درست را انتخاب کرده اید و حداقل درست به نظر می رسد. نمی‌توانم به شما بگویم که چند بار قسمت اشتباهی را انتخاب کرده‌ام و از آنجا به بعد عکس‌برداری کاملی بود.

وقتی سنسور را تعویض کردید، عکسی را که قبلا گرفته‌اید بررسی کنید و همه بیت‌ها را در جای خود قرار دهید. اکنون باتری خود را دوباره وصل کنید و ماشین خود را روشن کنید تا ببینید آیا آن CEL از بین رفته است یا خیر.

چه چیزی باعث خراب شدن سنسور ضربه می شود؟

به طور کلی، سنسور ضربه با کنترل نادرست خراب می شود. شاید در حال کار روی ماشین هستید و با یک آچار به آن ضربه می زنید.

یا با باتری وصل آن را قطع و وصل می کنید و سرخ می کنید. فقط مراقب این سنسورها باشید و باید عمر موتور را حفظ کنید.

آیا می توانم با سنسور ضربه بد رانندگی کنم؟

از نظر فنی می‌توانید با یک سنسور ضربه‌ای بد رانندگی کنید، اما بسته به اینکه موتور شما چقدر به آن متکی است، خیلی دور نخواهید شد و یک تن گاز خواهید سوزاند.

وقتی سنسور ضربه خراب می شود، بسیار مهم است که آن را تعویض کنید. این به این دلیل است که کارکردن موتور با سنسور ضربه ای معیوب خطرناک است و در موارد خاص می تواند منجر به عدم تشخیص سریع خرابی فاجعه بار موتور شود. سپس شما یک ماشین کل دارید.

مطالب مرتبط :

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *